Dlouhodobý průzkum rozvoje hlasových dispozic žáků základní školy - Obešlová, Miluše (Aura musica, 2013)
Příspěvek prezentuje výsledky průzkumu rozvoje hlasových dispozic žáků základní školy jako jedné z hlavních složek hudební výchovy, který byl uskutečněn během osmi let na vybrané základní škole. Průzkum byl realizován celkem ve třech fázích. Nejprve byl zjištěn stav žáků na konci prvních a druhých tříd základní školy a následně byl sledován vývoj hlasových dispozic a pěveckých dovedností těchto žáků po čtyřech a následně po dalších třech letech. Výsledky průzkumu tak vypovídají o výstupech žáků v dané oblasti, kteří odcházejí ze základní školy, a mohou přispět k diskusi o očekávaných výstupech v oblasti hudební výchovy.
Keywords: Průzkum; hlasové dispozice; pěvecké dovednosti; základní škola; zpěv