Situace českého vzdělávacího systému v oblasti hudební výchovy od prvního do pátého ročníku základní školy - Šobáňová, Barbora (Aura musica, 2014)
Autorka hodnotí na základě vlastních pedagogických zkušeností situaci českého vzdělávacího systému v oblasti hudební výchovy od prvního do pátého ročníku základní školy. Podle jejího názoru nejsou v České republice plně reflektovány pedagogicko-psychologické aspekty v rozvoji dítěte, které významně ovlivňuje hudební výchova. Představí vlastní výzkumný záměr ve dvou aspektech: zjistit úroveň hudebního vzdělávání na pedagogických fakultách v ČR a zaznamenat názorové spektrum učitelů HV z praxe na úroveň vysokoškolského vzdělávání.