Peter Spilak - Slovenska suita pre miesany zbor a slacikovy orchester. Autoreflexia - Spilak, Peter (Aura musica, 2017)
Prispevok je analytickym pohladom na vlastnu kompoziciu Slovenska suita pre miesany zbor a slacikovy orchester. Jedna sa o skladbu vytvorenu pre Medzinarodny festival zboroveho umenia Voce Magna 2014 Zilina. Autor prispevku sa zaobera vznikom hudobneho diela, vyberom hudobnych vyjadrovacich prostriedkov, spracovani hudobneho materialu, tektonickym riesenim vybranych usekov skladby, poukazuje na inspiracne zdroje z oblasti slovenskeho folkloru a ich pretavenie do osobiteho kompozicneho spracovania s cielom co najvernejsieho zachytenia a stvarnenia obsahu textovej predlohy.
Keywords: Peter Spilak; Suita; Slovenska suita; zbor; Orchester; Voce Magna