Zborova tvorba Vojtecha Didiho s akcentom na cyklus zborov SINI AMORE NIHIL - Paluchova, Anna (Aura musica, 2017)
Praca poukazuje na zborovu tvorbu Vojtecha Didiho s akcentom na cyklus zborov SINI AMORE NIHIL, ktore sa analyzuju v druhej polovici prispevku. Text prezentuje skladatelovu biografiu, tvorbu a hudobny jazyk, akym sa vyjadruje v dielach. Cielom prace je priblizenie hudobneho portretu Vojtecha Didiho, oboznamenie sa s jeho tvorbou pre zbory a jeho osobnostnym vplyvom na podu sucasnej zborovej literatury na Slovensku a vo svete. Za predpokladany prinos prispevku pokladame blizsiu analyzu tvorby slovenskeho skladatela Vojtecha Didiho venovanu zborovym telesam.
Keywords: Vojtech Didi; zbor; sucasna artificialna hudba; kompozicia