Modernî učitel hudební výchovy z pohledu studentů vysokých škol - Kysil, Nataliia (Aura musica, 2019)
Článek pojednává o názorech studentů Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na moderního učitele hudební výchovy. Akcentuje využití jeho klíčových kompetencí a osobních schopností v procesu hudební výchovy žáků. Článek objasňuje pojmy profesní činnosti, profesní kompetence a kompetenci přístupu ke vzdělávání učitele hudební výchovy.
Keywords: moderní učitel hudební výchovy; profesní činnosti; klíčové kompetence učitele hudební výchovy; model představy moderního učitele hudební výchovy