Flautoškolka - nový koncept flétnové výuky pro předškoláky - Velická, Eva (Aura musica, 2019)
Flautoškolka je originální koncept flétnové skupinové výuky, využitelný pro mateřské školy a flétnové kroužky, především proto, že respektuje možnosti dětí daného věku jak způsobem výuky, tak volbou nástroje. Je založena na principu "škola hrou" a učí děti hudbu bez not. Dětem doporučuje místo sopránové flétny dětskou pětidírkovou zobcovou flétnu.
Keywords: flétna; dětská pětidírková zobcová flétna; škola hrou; předškolní děti; mateřské školy; bez not; muzicírování