Vyuziti metody figurenotes ve vyuce hry na hudebni nastroj u zaku se specialnimi vzdelavacimi potrebami - Yanochkova, Olena (Aura musica, 2019)
Figurenotes je alternativni system notace s vyuzitim symbolu ruznych barev a tvaru, ktery pomaha cist notovy text a hrat na hudebni nastroj zakum bez teoreticke a prakticke pripravy a poskytuje prilezitosti k hudebnimu vzdelavani zakum se specialnimi vzdelavacimi potrebami vcetne osob s mentalni retardaci a jinymi kognitivnimi problemy. Prispevek seznamuje ctenare s danou metodou a jejim vyuzitim v ramci individualni a skupinove vyuky hry na nastroj u dane kategorie zaku.
Keywords: zak se specialnimi vzdelavacimi potrebami; hudebni vychova; Figurenotes; specialni hudebni vzdelavani; Resonaari; vyuka hry na hudebni nastroj