K interpretaci spirituálu a současného gospelu českými amatérskými pěveckými sbory - Spisar, Jan (Aura musica, 2019)
Příspěvek, v němž autor čerpá zejména z vlastních dlouholetých sbormistrovských a pedagogických zkušeností, je zaměřen na problematiku interpretace vybrané hudby afroamerických kořenů amatérskými pěveckými sbory, zvláště spirituálu a současného gospelu s důrazem na jejich specifické vyjadřovací hudební prostředky. Cílem je poskytnout základní informace o zvoleném problému, a to především sbormistrům a sborovým zpěvákům, kteří s touto hudbou přicházejí do styku.
Keywords: afroamerický; spirituál; gospel; pěvecký sbor; interpretace