Sbormistryně a pedagožka Jiřina Uherková a její práce v libereckém Severáčku - Pálková, Silvie (Aura musica, 2020)
Zakladatelka Severáčku, pedagožka a sbormistryně Jiřina Uherková (1930-1989), se velkou měrou zasloužila o rozvoj sborového zpěvu v Liberci a okolí. Při své práci se špičkovým dětským sborem Severáček, který v roce 1958 založila, spolupracovala se svým manželem Milanem Uherkem (1925-2012).
Keywords: Jiřina Uherková; sbormistryně; Milan Uherek; Severáček; sborový zpěv