Hudební skladatel Romuald Twardowski (zaměřeno na sborovou tvorbu) - Spisar, Jan (Aura musica, 2020)
Příspěvek se zabývá osobností soudobého polského hudebního skladatele, publicisty a pedagoga Romualda Twardovského. Text je věnován jeho životním osudům, literárním dílům, ale především kompozicím, zvláště pro pěvecké sbory. Důležitým aspektem je upozornit dramaturgy a sbormistry na výjimečnou skladatelskou individualitu.
Keywords: Romuald Twardowski; skladatel; pěvecký sbor; sborová skladba