Antifóna Ubi caritas v tvorbe Ola Gjeila - Pekarčík, Peter (Aura musica, 2020)
Ola Gjeilo patrí k mladej generácii skladateľov, ktorí sa v svojej tvorbe venujú prevažne duchovnej zborovej tvorbe. V dielach využíva súčasné kompozičné postupy, ktoré do stredu svojho záujmu kladú harmóniu, ktorej prispôsobia melódiu. V príspevku sa budeme venovať trom verziám skladieb, ktoré skomponoval na text antifóny Ubi caritas.
Keywords: Ola Gjeilo; skladateľ; duchovná tvorba; zborová tvorba; Ubi caritas