Antifona Ubi caritas v tvorbe Ola Gjeila - Pekarcik, Peter (Aura musica, 2020)
Ola Gjeilo patri k mladej generacii skladatelov, ktori sa v svojej tvorbe venuju prevazne duchovnej zborovej tvorbe. V dielach vyuziva sucasne kompozicne postupy, ktore do stredu svojho zaujmu kladu harmoniu, ktorej prisposobia melodiu. V prispevku sa budeme venovat trom verziam skladieb, ktore skomponoval na text antifony Ubi caritas.
Keywords: Ola Gjeilo; skladatel; duchovna tvorba; zborova tvorba; Ubi caritas