Glosy 3 Distancni vyuka v dobe pandemie Covidu-19 jako vyzva pro hudebni vychovu na vysoke a stredni skole - Liskova, Stepanka; Mandysova, Daniela (Aura musica, 2021)
Autorky tohoto prispevku sleduji a komentuji vyvoj oboru Hudebni vychova uz radu let, a to od sameho pocatku posledni reformy skolstvi. Glosy 3 navazuji na predchozi prispevky Dr. Liskove tematem ryze aktualnim. Pohledem vysokoskolskeho a stredoskolskeho ucitele popisuji a hodnoti situaci v hudebnim oboru v dobe pandemie v prubehu uplynuleho roku. Na zaklade vlastnich zkusenosti poukazuji na to, jake zmeny ve vyuce konkretnich skol bylo nutne uskutecnit a jak se tyto zmeny mohou i nadale pozitivne promitnout do ``bezne'' vyuky. Dale se zabyvaji otazkami uplatnenych metod a forem prace v distancni vyuce i v ni prezentovanych temat.
Keywords: distancni vyuka; hudebni vychova; Glosy 3; metody a formy prace; stredni skola; vysoka skola