Ennio Morricone, skladatel filmove hudby, a jeho misto ve znalostech a postojich oborovych studentu hudebni vychovy - pripadova studie - Sevcikova, Veronika (Aura musica, 2021)
Prispevek je venovan reflexi osobnosti a predevsim dila Ennia Morriconeho oborovymi studenty hudebni vychovy (katedra hudebni vychovy Pedagogicke fakulty Ostravske univerzity). Prostrednictvim dilciho ctyrvrstveho kvalitativniho pruzkumu za uziti tri metod zjistovani identifikuje misto Ennia Morriconeho a jeho filmove hudby ve znalostech a postojich dnesnich oborovych vysokoskolskych studentek a studentu. Studie pripomina cervencove umrti Ennia Morriconeho (6. cervence 2020).
Keywords: Ennio Morricone; vysokoskolsti oborovi studenti a studentky hudebni vychovy; ctyrvrstvy kvalitativni pruzkum; zajmove-preferencni dotaznik; znalostni test o filmove hudbe; poslechovy test - vizualizace; funkcni uziti filmove hudby a skalovani