Trinity te deum ako ukazka duchovnej tvorby Eriksa Esenvaldsa - Horvat, Jozef (Aura musica, 2021)
Prispevek se zabyva formalni analyzou vokalne-instrumentalni skladby Trinity Te Deum soucasneho skladatele Eriksa Esenvaldsa. Autor se soustredi predevsim na charakteristiku sboroveho partu, predklada rozbor hudebni struktury s durazem na charakter zpivaneho textu, pricemz poukazuje i na hudebne symbolicke vyzneni dila a jeho spiritualni odkazy.
Keywords: Esenvalds; Te Deum; Trojice; duchovni tvorba; skladatel