Determinanty sucasnej duchovnej zborovej tvorby na Slovensku - Zahradnikova, Zuzana (Aura musica, 2021)
Prispevok reflektuje novu tvorbu slovenskych skladatelov, ktorych diela vznikli na zaklade textovej predlohy zalmov. Uvedene skladby su vystupom projektu KEGA, ktory bol v poslednych troch rokoch rieseny na pode Katedry hudby PF KU v Ruzomberku a ktoreho hlavnym cielom bolo obohatenie repertoaru sucasnej duchovnej hudby, tak v akademickom ako aj umeleckom prostredi.
Keywords: zalmy; duchovna hudba; slovensky skladatel; skladby pre zbor; sucasna hudobna tvorba