Slovenska skladatelka duchovnych zborovych skladieb Maria Jasurdova - Matejova, Miriam (Aura musica, 2021)
V prispevku sa zaoberame zborovou a duchovnou tvorbou Marie Jasurdovej, ktora v sucasnosti patri medzi renomovane skladatelky, posobiace na Slovensku. Jej zborove skladby Kyrie, Salve Regina, Ave Maria su casto interpretovane. Verime, ze tak, ako je skladatelkina tvorba znama na Slovensku, najde si postupne svoje miesto aj v zahranici.
Keywords: Maria Jasurdova; duchovna; zborova tvorba