Boj temnoty a svetla v kantate Stabat Mater Antonina Dvoraka - Magatova, Kristina (Aura musica, 2021)
Duchovna kantata Stabat Mater Antonina Dvoraka v sebe nesie hlboky spiritualny rozmer. Praca strucnou charakteristikou autora, diela, spirituality doby a prostredia a interpretacnym rozborom dvoch vybranych casti poukazuje na hudobno-symbolicky aspekt diela a na majstrovske prepojenie Dvorakovho hudobneho a duchovneho zivota.
Keywords: Stabat Mater; Antonin Dvorak; spiritualita; temnota; svetlo; boj; sbor; interpretace