Cinnost ceskobudejovickeho peveckeho sboru Jitrenka v dobe covidove a postcovidove - Gadzijeva, Elvira; Mandysova, Daniela (Aura musica, 2021)
Detsky pevecky sbor Jitrenka je nejstarsim detskym peveckym sborem na Ceskobudejovicku. Sdruzuje deti z materskych, zakladnich, strednich i vysokych skol z Ceskych Budejovic a okoli, a to ve veku od 5 do 20 let. Na svem konte ma radu oceneni a mnoho uspesnych projektu. Cilem prispevku je predstavit sbor a podelit se s nasimi zkusenostmi v dobe pandemie, zhodnotit klady a zapory sborove online vyuky, kterou jsme v nasem sboru po dobu vice nez rok aplikovali. S navratem k prezencni vyuce se objevuje rada problemu, o kterych by se melo hovorit a hledat reseni spolecne s ostatnimi kolegy sbormistry.
Keywords: Detsky pevecky sbor; DPS Jitrenka; pevecka vychova; online vyuka; COVID-19