Činnost českobudějovického pěveckého sboru Jitřenka v době covidové a postcovidové - Gadžijeva, Elvira; Mandysová, Daniela (Aura musica, 2021)
Dětský pěvecký sbor Jitřenka je nejstarším dětským pěveckým sborem na Českobudějovicku. Sdružuje děti z mateřských, základních, středních i vysokých škol z Českých Budějovic a okolí, a to ve věku od 5 do 20 let. Na svém kontě má řadu ocenění a mnoho úspěšných projektů. Cílem příspěvku je představit sbor a podělit se s našimi zkušenostmi v době pandemie, zhodnotit klady a zápory sborové online výuky, kterou jsme v našem sboru po dobu více než rok aplikovali. S návratem k prezenční výuce se objevuje řada problémů, o kterých by se mělo hovořit a hledat řešení společně s ostatními kolegy sbormistry.
Keywords: Dětský pěvecký sbor; DPS Jitřenka; pěvecká výchova; online výuka; COVID-19