Rozdily a podobnosti v technikach zpevu klasickeho a popularniho - Chladova, Marketa (Aura musica, 2024)
Pevecke umeni muzeme z hlediska vyvoje a stylu rozdelit do dvou odlisnych vetvi. Danou peveckou techniku lze oznacit za popularni ci klasickou, a to dle rozdilnosti vyuzivani prvku ovlivnujicich vysledny produkovany zvuk. Pevecka technika by mela byt za vsech okolnosti vyuzivana s ohledem na charakter a styl konkretni interpretovane skladby.
Keywords: popularni zpev; technika zpevu; soucasna hudba; hlasove rejstriky