Finský hudební skladatel Einojuhani Rautavaara v dobových souvislostech (zaměřeno na sborovou tvorbu) - Spisar, Jan (Aura musica, 2024)
Finského hudebního skladatele a pedagoga Einojuhaniho Rautavaaru lze označit jako mimořádnou světovou uměleckou osobnost hudby druhé poloviny 20. a počátku 21. století. Během svého života prošel několika tvůrčími etapami a zanechal po sobě umělecky hodnotné dílo. Text se věnuje jeho profesnímu životu, ale hlavně kompozicím pro pěvecké sbory.
Keywords: Finsko; skladatel; Einojuhani Rautavaara; pěvecký sbor; skladba