Časopis pro sborovou tvorbu, hudební teorii a pedagogiku

Aura musica vol. 8, 2015:36-41

Hudba a gastronomie

Pavel Režný

Článek mapuje genezi a průběh mezinárodního projektu LLP Grundtvig, kterého se kromě partnerů z Polska, Holandska, Turecka a Norska zúčastnil i SKS Ateneo Univerzity Palackého Olomouc. Svým zaměřením byl projekt jedinečný, protože se mu podařilo spojit dvě velká témata: gastronomii - reprezentovanou zejména účastníky z Holandska (šéfkuchaři a majiteli vyhlášených restaurací, které se pyšní michelinskou hvězdou kvality) a Turecka (škola zaměřená na turismus a gastronomii) a hudební kulturu, která byla top tématem ostatních účastníků projektu z Polska, Norska a České republiky. Během mezinárodních mítinků, které se konaly v jednotlivých zúčastněných zemích, byla obě tato hlavní témata naplněna. Přínosem je, že to bylo vždy originálně a odlišně. Navázaná spolupráce pokračuje i po ukončení projektu.

Klíčová slova: projekt celoživotního učení, projekt partnerství Grundtvig, FRAZA Koszalin, Scalda Middelburg, Amasra, Troms musikkråd (musikkraad) Tromsø, SKS Ateneo UP v Olomouci, slowfood, smíšený sbor

Zveřejněno: 30. září 2015  Zobrazit citaci

ACS AIP APA ASA Harvard Chicago IEEE ISO690 MLA NLM Turabian Vancouver
Režný, P. (2015). Hudba a gastronomie. Aura musica8, Article 36-41. https://doi.org/10.21062/aum.2015.040
Stáhnout citaci