Aura musica vol. 8, 2015:36-41
Hudba a gastronomie
Článek mapuje genezi a průběh mezinárodního projektu LLP Grundtvig, kterého se kromě partnerů z Polska, Holandska, Turecka a Norska zúčastnil i SKS Ateneo Univerzity Palackého Olomouc. Svým zaměřením byl projekt jedinečný, protože se mu podařilo spojit dvě velká témata: gastronomii - reprezentovanou zejména účastníky z Holandska (šéfkuchaři a majiteli vyhlášených restaurací, které se pyšní michelinskou hvězdou kvality) a Turecka (škola zaměřená na turismus a gastronomii) a hudební kulturu, která byla top tématem ostatních účastníků projektu z Polska, Norska a České republiky. Během mezinárodních mítinků, které se konaly v jednotlivých zúčastněných zemích, byla obě tato hlavní témata naplněna. Přínosem je, že to bylo vždy originálně a odlišně. Navázaná spolupráce pokračuje i po ukončení projektu.
Klíčová slova: projekt celoživotního učení, projekt partnerství Grundtvig, FRAZA Koszalin, Scalda Middelburg, Amasra, Troms musikkråd (musikkraad) Tromsø, SKS Ateneo UP v Olomouci, slowfood, smíšený sbor
Zveřejněno: 30. září 2015 Zobrazit citaci